Hristiyan ve yahudilerin kestigi et yenir mi

Bir üyemizin açtığı konu ehemmiyetine binan tekrar düzenlenmiştir.

Bir et kesilirken Besmele okunmak zorunda ve islami kurallara göre kesilmesi gerekmektedir. Eğer islami kurallara kesilmemiş ise kim keserse kessin asla yenmez.

İnsanlar sadece besmele kısmına takılmakta bir de ehli kitap keserse yener kısmını görmektedir.

Ancak bugün gerek avrupda gerek başka ülkelerde kesilen hiç bir et ASLA YENEMEZ.. Eğer kesen kişinin müslüman olduğundan besmele ile kestiğinden emin isek yenir.

Üzerinde HELAL KESİM yazan bir çok et ise tuzak içermekte ve sadece ticari amaçla insanlar kandırılmaktadır.

Nasıl, nerede ne şekilde kestiklerini bilmeden asla yenemez.

Nedenler aşağıdadır:

1. Avrupada ateizm çok hızlı şekilde yayılmış. Kim hrıstiyan kim yahudi kim müslüman artık belli değildir. Kimlikte müslüman hrıstiyan olup ALLAH'a inanmayan binlerce insan vardır. O yüzden kaynağı kesin olarak bilinmeyen hiç bir et satın alınıp yenemez.

2. Bugün et talebi çok yüksek derece olduğu için ET kesim fabrikaları kurulmuş ve mekanik olarak kesimler başlamıştır. Aynı sistem üzerinde hatta aynı bıçaklarla hem domuz hem koyun keçi ve başka hayvanlar kesilmekte.. Hatta domuz etleri ile iç içe bir ortamda tutulmaktadırlar. Bu nedenle nerede ve kim tarafından kesildiği bilinmeyen etler kesinlikle alınıp yenmemelidir.

3. Bugün üzerine helal kesim damgası vurdururan bazı firmalar yukarıdaki fabrikalardan etleri alıp kendi markalarını basmakta ve insanları kandırmaktadırlar. O yüzden eti aldığınız yere dikkat etmeniz gerekir ve asla emin olmadığınız markanın et ürünlerini almamalısınız.

4. Bir hayvan'ın besmele ile kesilmesinden daha önemli olan KANININ AKMASI'dır. Yani Hayvanın boğazı bıçaklandıktan sonra kanı fışkırmalı ve sonuna kadar akmalı ve daha sonra şah damarı kesilip boynu kesilmelidir. Bu islami usuldür. Avrupada ŞOKLAMA yöntemi ile hayvan kesilmektedir. O yüzden de şoklandıktan sonra kesilen bir hayvan'ın eti yenemez. MINDAR olmuştur. Şoklandıktan sonra yüz bin defa bile besmele okusan o hayvan'ın eti asla yenmez. ÇÜNKÜ KAN HARAMDIR.. Şoklanmış bir hayvanın kanı vücudunda kalır..

5. Heleki kıymaa tarzı etler kesinlikle bilinmedik ve güvenilmeyen yerlerden asla alınmamalı. Rahatlıkla içlerine domuz eti ve benzerleri karıştırılabilir ve afiyetle de o domuzu yersiniz.


* * *

Bugün hrıstiyan ve yahudilerin kestiği et yenir diye fetva veren kurum gerçekleri gözardı etip sadece POLİTİK cevap vermiş olur. Sadece siyaset yapmış olur. Globalleşen dünyada marketlerin raflarına gelen eti kimin kestiği artık belli değil kesen kişinin inancı ise asla yazmamaktadır. Nasıl kesildiği ise asla belirtilmez. Şoklama ile mi yoksa islami usullerdemi asla belirtilmez.

O yüzden HELAL ET yemek isteyen kişiler:

- Asla hristiyan vb. marketlerden et almamalı

- Türkiyede bile olsa market zincirlerinden asla et almamalı. Alacaksada oraya nereden geldiğini iyice öğrenmeli. Unutmayın malı satan asla malım ekşi demez. Daha çok yerel kasap, marketler tercih edilip onların da islam hassasiyeti soruşturulmalı.

- İslami hassasiyeti olmıyan, dini bilgisi olmıyan hiç bir kurum ve yerlerden alınmamalı.

- Et almadan önce ya da etli ürünler tüketmeden önce alınacak yer hakkında dini hassasiyet gösteren kişilerden referans alınmaya dikkat edilmeli.

- Avrupa gibi yerlerde oralardaki türklerce kurulmuş CAMİ olarak tanımlanan derneklere gidilerek onların kesip temin ettikleri etler tercih edilmeli.

- Mümkünse bizzat kendin kesmelisin ya da güvendiğin birinin kestiğini yemelisin. Kesen kişiyi tanıdığın ya da tanıyandan aldığın et daha güvenli olacaktır.


* * *

Tavuk etine gelince:

Tavuk etlerinde ise besmele ile kesim yanında onda da şoklama benzeri farklı bir sorun vardır. KURU YOLMA adını verdiğimiz teknikniktir. Bugün çok yoğun et talebini karşılayabilmek için fabrikalardan tavuk kesimleri yapılmaktadır. fakat fabrikalar daha da kolaya kaçıp çok yüksek sıcaklık içine kesilen tavuğu batırmakta ve daha sonra hızlı şekilde tüylerini yolmaktadır. Bu sıcaklık içi temizlenmemiş hayvanın bağırsak kursak gibi organındaki pisliği ete bulaştırmakta ve MINDAR etmektedir. Yani o et yenemez hale gelmektedir.

O yüzden KURU YOLMA adını verdiğimiz teknik geliştirilmiş ve kuru yolma yapan fabrikalar kurulmuştur. Tavuk eti alırken kuru yolma olduğuna dikkat etmek gerekir. Yoksa o ette helal olmıyacaktır. Zaten tadını da yerken hissedersiniz..

Tavuk alırkende a,b,c markası diye değil öncelikle hem kesim hem kuru yolma olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Aynı şekilde güvendiğiniz ve emin olduğunuz yerlerden almalısınız..

* * *

Türkiyede et fiyatlarının çok yüksek olması nedeni ile sahtecilik çok yapılmakta ve her yerde domuz çiftlikleri açılmaktadır. İnsanlar farkına varılmadan domuz eti tüketebilmektedirler. O yüzden eğer dini hassasiyetiniz varsa ET konusunda da hassas olmanız gerekmektedir. Burası türkiye helaldır herhalde dediğiniz an bol bol at, eşek ya da domuz eti yemeye başlarsınız..

Bir çok yerde okuyacağınız fetvalar ya da bilgiler günümüz şartlarını, globalleşme sürecini dikkate almadan sadece politik cevaplar olduğunu göreceksinizdir. Tercih sizindir..

Bol helal kesimli günler..


17 yorum

Re: Hristiyan ve yahudilerin kestigi et yenir mi

Tesekkürler ne güzel aciklamalar biz bunlari senelerce almanyada yasiyoruz kendimiz kesiyoruz baska güvence kalmadi

14.07.2013 - talib

önerdiğiniz markalar

merhaba din kardeşlerim güvenebileceğimiz et markalarından örnekler verir misiniz araştırdığınız varsa güvenilirse bizle paylaşın bizde ona göre alalım.

29.04.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

helal et

avusturyada yasiyorum eti güvenilir tavuguda kendimiz kesiyoruz!!! ve derisini yüzüp
icini temizliyoruz en helali de böyle

09.03.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: helal et

almanyada yasiyorum burya diyanettin gönderdigi hocalar hiristiyan ve yahudilerin kestigi hayvanlarin etinin helal oldugunu söylüyorlar

28.06.2013 - idris ayhan

CVP:Re: helal et

Onlar orada çarkların nasıl döndüklerini bilmedikleri için müslümanları HARAM yedirdiklerinin farkında değiller. Gerçek ehli kitap bir hristiyan ve yahudinin Allah diyerek kesti ise yenir diye bir fetva vardır.. Fakat zaten bir müslüman kesebiliyorken yemek HARAM'dır!! Bu bir..

ikincisi kestiği helaldir. deniyor ŞOKLAYARAK vs yöntemlerle hayvanı öldürerek yapılan kesimler zaten HARAM'dır.. velevki müslüman kessin. islami usuller vardır. o usullere uymuyorsa HARAM'dır..

üçüncüsü; orada zaten halkın cogunlugu sözde hristiyan gerçekte ATEİST dinsizdir.. o yüzden kim kimdir bilmek imkansızdır. Etler ise fabrikada domuzlarla birlikte toplu kesilmektedir. yani hristiyan kesti maskesi altında aslında önünüze sunulan ne olduğu mechuldur. domuz etini kesen aynı bıçakla kesilmiş etler sözkonusu.. miden kaldırıyorsa otur ye.. ama HARAM

dördüncüsü; zaten orada müslümanlar et kesip satıyor. güvenilir kaynakları araştırıp almak lazım

28.06.2013 - kaynak

Ehli kitap kime denir?

Bu siteyi ilk defa ziyaret ediyorum, helal gida ve de nikah ciddi konulardan.Şöyle düşünelim, ayetler ehli kitap diyor,ama bu ehli kitap haşa Allah'a Üzeyirin babası diye hitap edenlerse, şu anda bunlar külliyen ateist, kafir değil mi?
Bu kafirin kestiği meşru, nikahi meşru ise o zaman Hz. Peyagamber'e inanmakla inanmamak arasında pek bir fark kalmıyor. Yoksa ehli kitap yanlış mı anlaşılıyor?
Kur'an nazil omadan önesi ehli kitap, Kur'an gelince bu kitaplar yürülükten kaldırıldığına göre onlarla nasıl amel edilir? Veya geçerli kabul edilir?
En kestirmesi, Hz. Muhammed'e inanmyanların hükmü nedir?
Yoksa birileri uzlaşma adına ahkam mı yürütüyor?
Ilımlı İslam mı?
Diyalog mu?
Bir şey ya vardır, ya yoktur, Kur'an geldi hepsi battal oldu, ne var ki öncekiler ehli kitap.
O zaman ayetlerdeki Ehli kitap sözlerini Kur'an öncesi mi, sonrası mı kabul edeceğiz?
Bence günün en ciddi konusu.
Şahsı görüşüm, Müslüman müslümanın kestiğini yer, mümin kadın mümin erkekle,mümin erkek mümin kadınla nikahlanır. Diğer tarafları çok düşünelim ve çokça araştıralım.
Vesselam.

14.11.2011 - Ziyaretci Hukukçu mantığı

ehli kitap

gunumuzdeki hiristiyanlar ile 400 - 500 sene once yasayan hiristiyanlar arasinda ne fark var? 500 sene once hiristiyanlar nasilsa simdikiler de o inanisdalar, Eger bu inanisa sahip hiristiyanlar ehli kitap deyilise Osmanli Padisahlarinin hirisyiyan olan esleriyle evlenmeleri nasil caiz olur. Atalarimin caiz olmayan evlilik yapacaklarina da inanmam mumkun deyil.
Bu sekilde dusunerek gunumuzdeki hiristiyanlarin ehli kitap oldugu dusunulmez mi?

29.11.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:ehli kitap

Erkek müslüman hristiyan kadın ile evlenebilir. Bunda bir sorun yok.. OSmanlı padişahların evlendikleri ise HRISTIYAN değil tam tersi hepsi müslümandı.. Hristiyan asıllı bir aileden geliyor olmaları hristiyan oldukları anlamına gelmez. ÖYle düşünürseniz Hz. Ömer de putperestti.. müslüman oldu. aynı şey

29.11.2012 - bilig

CVP:Ehli kitap kime denir?

Ehli kitap mana olarak kitap ehli anlamına geliyor. Yaratıcıya inanan ve ondan kitap geldiğine inanlar. Fakat bu tabir onların doğru yolda olduğu anlamına gelmez. Hz. Muhammed'e iman etmeyen zaten inanmış sayılmaz.

Ayetlere bakarsanız açlıktan ölme durumu varsa zararet hali nedeni ile domuz etine bile müsade edilir. Ehli kitaptan olanların kestiğine yeme cevazını da bu açıdan yaklaşmak gerekir

14.11.2011 - ehil

Bu ne saçma bir yazı? ne

Bu ne saçma bir yazı? ne delil var nede birşey. İki görüş belirtmişsiniz. İkisindede Allah'ın dinine muhalefet etmişsiniz.

Birincisi :Besmele etin helalliğinde sadece hanifelere ve bazı malikilere göre illettir. Fakat Rasulullah sav 'in şu hadisi bu fetvanın yanlış olduğunu gösteriyor : İbn Abbas'tan rivayet edildiğine göre, bir gün hayvan kesen, fakat besmeleyi unutan birisinin durumu sorulduğunda şöyle demiştir:
"Aziz ve Celîl olan Allah'ın adı, her müslümanın kalbinde mevcuttur. Onun kestiğini yeyiniz" (Buhârî, Zebîrih, 9; Ebû Dâvûd, Sayd, 2; el Kasânî, a.g.e., V, 47; Mevsılî, cı. V, 9).

Aişe (r.a) şöyle demiştir: “Rasulullah (s.a.s)’e bir grup müslüman geldi ve dediler ki:
“Yeni Müslüman olmuş bir kavim bize et getiriyor. Keserken Alllah’ın ismini zikredip zikretmediklerini bilmiyoruz. Ne yapalım?”
Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v.): “Siz Allahın adını zikrederek yeyin” buyurdu. (Buhari, Ebu Davud, Nesai, İbn-i Mace, Malik)

İkinciside : Allah'ın ayetine muhalefet edip ehli kitabın kestiğinin yenmeyeceğini söylemişsiniz. Halbuki Allah ayette diyor ki : "Bugün size temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilenlerin (Ehl-i Kitap) yemeği size, sizin yemeğiniz de onlara helâldir" (Mâide,5).
Bütün alimlere göre ayette geçen “taam-yemek” kelimesinden kastedilen, kestikleri etlerdir. Buradaki kastın ET olmadığını söyleyen alim yoktur.

İmam Taberi bu ayet üzerine şöyle diyor:
“Kitap ehlinin kestiğinin helal olabilmesi için Allah’ın ismini zikretmeleri şart değildir. Çünkü onlar Allah’ın ismini söyleseler bile, gerçek mabud olan Allah’ı kastetmezler.

Mesih’in babası veya Uzeyr’in babası olduğuna inandıkları Allah’ı kastederler. Gerçek mabudun ismini kastederek söyleseler bile, ehli kitab kafirlerin besmele çekip çekmemesi önemli değildir.” (Kurtubi Ahkamu’l-Kur’an c: 6 s: 52

09.10.2011 - Abdullah1990

fetva

"Besmele etin helalliğinde sadece hanifelere ve bazı malikilere göre illettir. Fakat Rasulullah sav 'in şu hadisi bu fetvanın yanlış olduğunu gösteriyor ." cok yanlis ifade, fetvanin yanlisgi dogrulu siradan muslumanlarin hadisi serifleri yarumlayark anlasilacak konu deyildir, evvela fetvayi degerledirmek icin, o fetvayi veren sahis kadar ilme sahip olmak gerekir. hadisi serife bir konu icin (a) denilmis,fetva makami ise (b) demis olabilir. (a) nin dogru olusu (b) nin yanlis oldugu anlamina da gelmez, Lakin bir muslumanin (b) yi uygulamasi mecburidir.

29.11.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:Bu ne saçma bir yazı? ne

Avrupada yaşadın mı hiç? sen hiç bir hristiyan kasapla beraber et kestin mi?

Bunları yaşamadan insanlara haram et yedirmeye kalkışmayınız. Avrupada güvenilir kaynaktan olmayan tüm etler haramdır. Tavuk etleri ise zaten haramdır.

Kurban günü alman bir çiftci gelen türklere sattığı kurbanları kesiyor. Etini temizliyor ve paketleyip teslim ediyor. Fakat türkler bizzat başında bekliyor tekbir getiriyorlar. Adam normal şekilde kesiyor. kestikten sonra başına şoklama tabancası vuruyor ki hukuksal olarak sorun yaşamasın.. O eti ehli kitapta kesmiş olsa yersin.. Ama keseni görmediğin ve nasıl kesildiğini bilmediği bir eti nasıl yiyeceksin? Çünkü oranın hukuksal şartları önce ŞOKLAMA yapmak gerektiğini söylüyor. Yani tabanca ile kafasına vuracaksın şoka girecek hayvan ve sen ölüsünü kesip yiyeceksin. Mındar oluyor. HARAM o et..

Peki ya kesen ataistse? Bugün türkiyede bile allaha inanmayan ciddi bir kitle var. Adam sadece ticaret amacı ile yapıyor bu işi. Ya da avrupada et fabrikaları kimin kestiği bile belli değil. Haramlığını helalliğini denetliyen bir kurumda yok. Et fabrikalarda koyun kesen bıçaklar aynı zamanda domuz kesiyor miden götürse ye..

İki hadis okuyup sen yukarıdaki haram etleri helal mı kılacaksın?

Hangi hadis ET FABRİKASINDAN bahsediyor?

Hangi hadis yüksek sıcakta haşlanıp tüyleri yolunan tavukların helal olduğundan bahsediyor?

Hadislerde geçenler bizzat göz ile şahit olunan haram olma riski olanlar üzerine.. Müslüman bunları anlayamayacak kadar AHMAK olamaz.. Biraz beyninizi çalıştırınız. Kaynağını bilmediğiniz eti almayınız almadan önce adam akıllı sorgulayınız.. Bazen haram eti sadece satabilmek için helal diyen tüccarlar çıkar.

akıllı olun, haram-helal lokma herşeyin başlangıcıdır.

http://www.empoze.net/node/23

09.10.2011 - helal lokma

tessekur ederim

bu tur konularda insanlarin daha hasas davranmasi gerketigine inaniyorum iki goruste bana cok mantikli gelmemisti muallaktaydim... ikinci olarak avrupada donerciler fabrikalardan alir etleri fakat kesinlikle helal sertifakasi var yani islami usullere gore kesililiyor..ornegin avrupalairda bu konuda cok titiz arastirma yapar islami kesimlere gore mi kesilmis kesilmemis diye en ufak ornegi su: okullarda ve is yerlerinde basortusu serbest bu derin bir arastirma yapilmis gercekten dinde var mi diye ve ona gore de serbest birakilmis




''dahiligine kanitlamayana deli denirmis ben kanitlayamadim timarhaneligim...Allahim insanlar akkili taklidi yapmakta ne kadar usta''

10.06.2011 - kül kedisi

Avrupadaki dönerciler ne kadar helal

Avrupada kendi çalıştığım dönerciden hiç bir zaman et-döner yemedim. O kadar sevmeme rağmen helal olmadığı için yemedim. Çok saf niyetle yaklaşıyorsunuz. Avrupada devlet kontrolünde kesilen bütün etler ŞOKLAMA ile kesiliyor. Önce hayvan şoklanıyor sonra kesiliyor. O etler de helal olmuyor.

Kaldıki elin gevuru senin etini ne diye karışsın. Türkiyeyi bile nasıl parçalarım diye kara kara düşünürken o ülkenin vatandaşlarının hayrına mı çalışacak sanıyorsunuz. Herşey formaliteden ibaret göstermelik.

Bir çok dönerci aynı zamanda domuz ürünleri de satmakta. Aynı bıçaklar aynı ızgıralar hatta aynı yağlarda kızartılmakta. İster yiyin ister yemeyin ancak yerken de bunların nasıl yapıldığını bilin.. Her helal damgası yiyen et HELAL olacak değil. Yukarıdaki yazıda bunlar anlatılmış. Sıradan bir dönerciden değil bizzat camiden ya da camideki -bilinçli- görevlilerin önerdiği yerlerden yemek en sağlıklıdır.

Kaldıki bir çok dönerci beyaz et satmakta tavuk ya da hindi. Onların da kesim ve yolma aşamasında geçen işlemlerden dolayı HARAM olma durumu çok yüksek. Almanyada çıkan bir skandalda dönerlerin içine domuz etinin de katıldığı ortaya çıkmıştı. Tercih sizin!!

Etli bir ürün tüketmek istiyorsunuz ancak güvenemiyorsanız:

1. öncelikle balık ürünlerini tercih ediniz. Tercih ederkende kızartılan yağların ayrılmış balık için ayrı domuz vs ürünler için ayrı olup olmadığına dikkat ediniz.

2. Etli ürün istiyorum illa diyorsanız öncelikli BEYAZ ET değil, KIRMIZI eti tercih ediniz. Beyaz etlerde dikkat edilmeyen yolma tekniği nedeni ile yine haram olmakta. Kırmızı et bu yüzden daha avantajlı.

3. Kırmızı et alırkende kıymalı mı normal etmi olduguna dikkat ediniz. Kıyma tarzından uzak durmaya çalışın. Saf et olması daha akıllıcadır.

Bunlarla uğşamam diyorsanız vegaterjan takılınız. En sağlıklısı böyle. Güvenmediğiniz yerse Ben et yemiyorum deyip geçiniz.

10.06.2011 - helal kesim

NACIZANE GORUSUM ve yaniliyor muyum

birinci goruste ki durum aklima cok yatmiyo ama bende aklima guvenmedigim icin burda tekarar sormak istiyorum
neden yatmiyor?

cunku bu ehli kitaplar harap edildicigi icin kuran gelmedi mi? ve kuranin yeni olustugu donemlerde hristiyanlar ve yahudiler bu inanclari tasimiyormuydu...? bence tasiyodu bu bir sorudu ayni zamanda kuranda ehli kitaptan kisilerin kestigi et yenilir diyor ve bu hadislede sabitlesiyor yaniliyor muyum?



''dahiligine kanitlamayana deli denirmis ben kanitlayamadim timarhaneligim...Allahim insanlar akkili taklidi yapmakta ne kadar usta''

09.06.2011 - kül kedisi

Konular