bayanların okuması günah mı??

geçenlerde büyük bir alimle konuştum.bana bayanların okumasının bu zamanda hiç te iyi olmadığını söyledi.işsizliğin bayanların çalışmasından dolayı olduğunu söyledi,erkekler evde oturuyor kadınlar erkeklerin yanında çalışıyor dedi ve biraz açtı konuyu.öldüğümüzde bize senlerdir okuduğumuz okullarda öğrendiklerimiz sorulmıycakmış.ve beni bunun gibi sözlerle okumaktan soğuttu açıkcası.günaha girmektense okumam dedim.bi bakıma hak verim gerçektenbu zamanda 17 aylık bebeğe yapılanları hepimiz biliyoruz,bu olaylara rağmen kadının dışarısı çıkması bile bi bakıma iyi değil o zaman.ama allahın emri yok mu, ilim sahibi olmak büyük sevap.kafam çok karıştı açıkçası lütfen yorumlarınızı bekliyorum ....!!!
hayırlı günler...


37 yorum

Re: bayanların okuması günah mı??

İşte tam olarak bu yüzden Türkiye'de kadın olmaktan nefret ediyorum. Bazı ''alimler''in insanları uyutup gütmek amaçlı söylediği her şeyi sorgusuz sualsiz kabul eden ileri zekalılarla yaşamak zorunda olduğum için. Insanın bana daha akıllı koyunlar görmüştüm. Sonra niye geri kaldınız diye sorulduğunda "Batı bizim gelişmemize izin vermedi kii! " diye söyleniyorsunuz. Eğer kendiniz azıcık akla sahip olsaydınız bunun on katı gelişebilirdiniz. Ayrıca kadınlara bacaklarının arasında malum organ olmadığı için kölenin biraz üstünde davranmanız sonra da kadın kainatın en değerli varlığıdır demeniz de ayrı bir ironi. Size göre bir kadın her zaman suçu taşır. Eğer biri ona tecavüz ederse suçlu o olur. En azından sizin için öyle gibi.Sonuçta kadınlar namuslarıyla evde oturmalı ve erlerini dinlemelidir. Çünkü kadının saçı uzun, aklı kısadır. Ama merak ederim erkek bu kadar "üstün" bir varlıksa neden bir zahmet erkeklik organına sahip çıkamıyor? Ama olmaz o üstün ırk ve aşağılık kadınlar onu ayartmıştır değil mi? Gaylere kendilerini tutsunlar diyorsunuz fakat onlar da erkek. Bir erkek kendini erkeksi hissederek gay olabilir. Bunu da öğrenmiş oldunuz. Ayrıca Avrupa'nın bu kadar aşağılık olduğunu iddia ediyor fakat Doğu'da yapılan iğrençlikleri görmüyorsunuz.

Evet, ben 13 yaşında bir kız çocuğuyum ve hepinizden daha çağdaş biriyim. Bunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

07.12.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:Re: bayanların okuması günah mı??

Cinsellik ile gelişmişliği nasıl bir tutuyorsunuz? 13 yaşındayım diyorsunuz boyunuzdan büyük laflar ediyorsunuz.. Geri kalmışlığın nedenlerinden biri insanların haddi olmayan konulara burnunu sokmaları olabilir mi acep?


Merak etmeyin avrupa türkiyeden çok daha beter durumda. 13 yaşında iken avrupalılar nasıl korunma yapacağınızı öğretiyor sizlere.. hemde okullarda videolu olarak.. Nasıl seks yapacağınızı anlatıyorlar. Onlar cinselliğin insanların tabiaatı olan bir gerçek olduğunu kabul etmiş.. cinsel gerçeklerle toplum insanlık, din ve inançlar suçlanamaz..

Uyutma, gütme, koyun hikayeleri TAM BİR CHP masallarıdır. kendi koyunlarını güdebilmek için chp li dinsiz olmayan herkesin koyun oldugunu empoze ederler..

ideolojilerin yaşı yok işte...

17.12.2013 - ideooo

Re: bayanların okuması günah mı??

ilim meclisi ailenin içidir. üniversite kapısı değil. yavaş yavaş "aile"mizi mahvediyorlar. görmüyor musunuz! 25 yaşından sonra evlenmek zorunda bıraktılar milleti. Aile toplumun temel taşıdır. Ailemiz mahv olduktan sonra, toplumu kurtaramazsınız. Boşanmalar hızla cogalıyor görmüyor musunuz! üniversitedeki eğitim sisteminizi siz konyrol edemezsiniz! Beyninizi yıkadıklarının farkına bile varamazsınız. En iyi eğitim ailenin içinde. laik eğitim sisteminden bi halt olmaz

20.05.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: bayanların okuması günah mı??

TAİKİDE HAYIR INSAN NAMUSU İLE OKUDUKTAN SONRA KİMSE ONA KARISAMAZ

03.10.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: bayanların okuması günah mı??

Laik eğitim sistemine laf ediyorsun fakat sen yozlaşmışsın. Sizin gibi örümcek kafalılar yüzünden zaten geride kalıyoruz. Kadınların okumamıştı gerektiğini düşünen yobazlar

01.08.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: bayanların okuması günah mı??

Okuyup ezberlediğiniz dualar, ölünce size sorulacağını düşündüğünüz soruların cevapları hepsinin beyinde gittiği bölgeler kandan sinirden ve maddeden yapılma. Ölünce belki müslüman olduğunu bile hatırlamayacaksın.
Yaşarken insanlara yardım elini uzat, insanlığa birşeyler kazandır. Evde oturup evi temizlemen ruhuna hiçbirşey katmayacak. Para kazanmadan nasıl zekat vereceksin nasıl hacca gideceksin. Yapamazsan o başka ama yapabilecekken neden yapmayasın.
Ayrıca bu nasıl bir dini eğitim günah mı diye insanlara soruyorsun. Günahı sevabı gerçekten insanlar mı belirliyor? Yoksa insanlar sadece toplum kurallarını belirliyor. Bizim din dediğimiz aslında toplum kuralları mı? Neden dini insanlar belirliyor? Elinde Kuran yok mu neden okumazsın?
Ayrıca kızlar okumamalı, okumak günah gibi kara cahillikler yüzünden gün geçtikçe hristiyan alemine köle oluyoruz. Okumadan dini bile öğrenemeyiz. Kitabı okumayı bilmezsek başka birine muhtaç oluruz. Çeşit çeşit grup var sana dini öğretenin doğru dini öğreteceğini nereden biliyorsun. Kendin oku öğren en önemlisi anla...

27.08.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

MAneviyat ne demek?

Maneviyat var mıdır, varsa nedir, nasıl anlaşılmalıdır? Sorunun Detayı‘Düşünce’ dediğimiz şey beynimizin nörolojik olarak elektrik akımlarından ibaret olduğunu ve kendisine karşılık gelen sembollerin tasarlanmasını ifade ettiği; ‘duyguların’ ise vücudumuzda bulunan birçok hormonun farklı etkileşimlerle salgılanmasıyla ortaya çıkan durumlar olduğunu bilmekteyim. Buna göre; maddeye ilişkin bu konuların soyut olarak açıklanıp maneviyata temas ettirilmesi nasıl oluyor? Aslında maneviyat yok mudur? Maddiyata dayanan her şey neden manevi olarak açıklanmaktadır? Maneviyat dediğimiz şey: biz aciz insanların ulaşamadığı bilgilere takılan bir isim ve öyle anlaşıla gelen bir kavram mıdır?


Değerli kardeşimiz;

Mana ile maddenin iç içe olması, bazı kimselerin zihnini karıştırmaktadır.

Halbuki, her şeyi belli bir sebebe bağlamak Allah’ın hikmetinin bir tezahürüdür, bir gereğidir. Bu hikmetin -Allah’ın varlığını, birliğini, sonsuz ilim, kudret ve sünnetullah denilen evrendeki cari kanunlarını göstermek gibi-pek çok hikmeti vardır. Bu sebepledir ki, her mana görünürde bir maddeye bağlanmıştır. Mesela:

a) Evrenin ilk harcının enerji veya esir maddesi olduğu bu gün artık kesin bir bilgi haline gelmeye namzettir. Hatta “Tanrı parçacığı” diye adlandırdıkları olayın incelenmesinde nerede ise maddenin olmadığına varılacak kadar küçük bir yeri olduğu belirtilmektedir. Buna rağmen görünürde evrendeki maddi cihet daha ağır basmaktadır.

b) Dilimizle söylediğimiz maddi lafızlar, kalbimizden çıkan manaların sadece birer simgesi durumundadır. Fakat sözcükler, kitapların yazıları birer maddi kılıf olarak o manalara giydirilmişken, görünürde hâkim olan ise, ifadelerdeki söz dizimidir. Hatta bu durum öyle bir hal almış ki, nazm-ı maani yerine nazm-ı mebani, yani manaları güzel ifade etme yerine lafız-perestlik saikasıyla ifade tarzını güzelleştirmek bir çok kimsede ön plana çıkmıştır. Makamat-ı Haririye adlı edebi eser bunun tipik bir örneğidir.

c) Beynin lafzında akıl, kalp ve daha başka duygular manasının saklandığı bir gerçektir. Eğer işi beynin liflerine havale edersek, işin içinden çıkamayız. Çünkü, et-kan sinirden ibaret olan bir mekanizmaya akıl ve duyguların gerçek kaynağı olarak bakılırsa, beynin akılsız, sağır, kör her bir zerresinde, her bir hücresinde, sonsuz ilim, kudret, hikmet gibi Allah’a mahsus sıfatların varlığını kabul etmek gerekir ki, bu imkânsız bir şeydir. Zira aynı beyin liflerinin çalıştığı pek çok hayvan vardır ki, hiç birinin aklı izanı yoktur. Şayet aklı beynin gerçek bir fonksiyonu olarak kabul edersek, her bir öküzü bir Eflatun olarak görmek gerekir.

d) Her bir mana, bir maddenin poşetinde saklanmıştır. Her bir madde ise, sonsuz ilim ve hikmeti barındıran sonsuz bir yaratıcı kudrete bağlıdır. Eğer evrende, insanda, canlı ve cansızlarda görünen ve her yönden harika olan bu işleri, maddenin kendisine bırakırsak, o takdirde her bir zerre toprakta, her bir et parçasında, her bir hava zerresinde, her bir ışık atomunda, her bir sinir hücresinde adeta bir ilah kabul etmek gerekir ki, bu açık bir safsatadır.

e) Bir gözün görmesi için güneş gereklidir. Demek ki gözü yaratan güneşi de yaratmıştır. Şimdi kalkıp da görme işini, gözün et-sinirlerden oluşan hücrelerine vermek nasıl makul olabilir?

Aynı şey kulak için de geçerlidir. Kulağı işitmesi için var edilen telleri bir maddi mekanizma olarak değil de bizzat bu işi üstlenmiş bir şey olarak görürsek, o zaman kulağın bir hücresinin hava ile bir alışverişi, bir anlaşması olması gerekir ki, bu da açık bir saçmalıktır.

Kaldı ki, bu gün ruh denilen bir cevherin varlığı artık inkâr edilmez boyutlara ulaşmıştır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

30.07.2013 - Vahid-i Kıyasi

Re: Re: bayanların okuması günah mı??

Erkekler ne işe yarıyo ? Bütün işleri kadınlar mı yapmak zorunda ?Günahı sevabı insanlar değil Allah ü Teala belirliyor kimse kafasından uydurmuş değil uyduranlar da var fakat zaten mantıksız şeyler uydurdukları için yanlış olduğunu anlayabiliyoruz.Kimse bize para kazan haca git demiş değil paran varsa haca git demiş kendimizi zorlamaya gerek yok zaten kadınlar değil erkeklere para kazanmak farz kadının böyle bir zorunluluğu yok.

29.07.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: bayanların okuması günah mı??

icad kelimesini kullanmış bir arkadaşım o kelimeyi kullanmayınız dinden çıkaran sözlerde o kelimenin kullanılmaması gerektiğini biliyorum onun yerine keşif etme kelimesi kullanılması gerekirmiş tevbe edilip şahadet getirilmesi gerekir

22.08.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: bayanların okuması günah mı??

ifrata kaçma.icad etti diyor yoktan var etti demiyor.icat etmeği kimse yaratmak olarak anlamaz.icad etmeyi biz var olan şeylerden yeni birşey üretme olarak anlarız.bilmeden konuşma.hangi kitabta yazıyor kim diyor dinden çıkarır diye. milleti gereksiz,cahilce sözlerinle dinden soğutma.

23.08.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: bayanların okuması günah mı??

Bi gidin ya. Mucit diyoruz heralde kaşif değil. Örneğin Kolomb kaşif, Edison mucittir.

03.08.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

İlim kadına ve erkeğe farzdır

İlmin kadına da ve erkeğe de farz olduğu şeklindeki bir bilgi kızları okula göndemek için meşru ve dini bir gerekçe olarak gösteriliyor. Oysa bu ilimden kasd edilen ibadetlerimizi yapmamızda yol gösteren ve dünya ve ahrette saadet kazanabileceğimiz malum 32 fazrdır. Bu farzlardan her müslüman mesuldür ve bilmek zorundadır. Farzın terki haramdır. Yoksa logaritma, türkiyenin matematik konumu, suyun maddi yapısı vs. bilgileri bilmeyen bir insan bu fenni ve teknik bilgilere sahip olmayınca günahkar olmaz.
Hanımlar evlerinde dinlerini öğrenir ve öğretirlerse kendilerini erkeklere karşı ispatlamak için okumları ve yoğun çalışmaları gerekmez. her kadın mutlu olabilir. Gerekli dünyevi malumat da ev ortamında veya hiç olmazsa açık öğretim şeklinde eğitim görmekle öğrenilebilir. AEO

11.06.2012 - Vird-i Zeban

asaaaa

Arkadaslar. Şöyle bır ornek vereyım ben. Allah c.c ve Onun resurulu Kadınların Başlarını acmalarını yasaklamıslar. Bır akdın Okumalımı. evet okumalı ama edebiyle Okursa Başı kapalı Olursa Okumalı Bu günümüzde Zor olan birşey. Ben okumamasını tercih edıyorum Çunkü suc sizde dil. Suç şuan develtimizin basında olan ve gercek dinimizi yalanlayanlarda.

06.06.2012 - Om3r

selamunaleykum kardeslerim

ben lise 1 öğrencisiyim anadolu imam hatipte kuyorum ve okuulu bırakmak istiyorum ailem izin vermiyor neymis ahil kalmamalıymısm elimde meslegimin olması gerekmis ama bizim nekadar yasayacagımız nezaman ölcegimiz belli deil bunun icn dünya hayatı icn cabalamayı bos ve gereksiz buluyorum bunu bi türlü etrafımdakilere anlatamadım bu devirde okusan neolcakkı ünverste mezunu bile olsan fayda etmio ama Allahmızın rızasını kazanmak için yasarsak hem bu dünyamız hemde asıl yasamımız yani öbür tarafmız raht olcak bu dünyada fakir olsak nolcak yaa biz ahiretimizi kurtarılımda daha ne isteriz... yanlıs mı düsünüyorum yardım edin cok kararsız kaldım =(

01.05.2012 - elif tugce

Re: selamunaleykum kardeslerim

İlerde evlenip hamile kalınca bayan doktor gelsin demesini bilirsin.Hastalanınca aman erkek doktor istemem dersin.yaa meydan tembel,koca bekçisi,oturduğu yerden laf ebelerine kalmış.O zaman git ibadet et,kullanma dininden olmayanın teknolojisini.adamlar çalışmış,çabalamış,ilimle uğraşmış interneti bulmuş,bilgisayarı icat etmiş.sizinn gibi yobazlar oturmuş laf ediyor.1 saatlik tefekkür 1000 yıllık ibadetten daha hayırlıymış.tefekkür edebilmen için de bilmelisin.sen çalışma ALLAH o kadar alem, yaratmış,o kadar fırsatlar sunmuş,dünya dönüyor sen hepsinden habersiz otur sadece ibadet et.Böyle de cennete gidersin dimi.hazıra kon sen biz yanalım,sen cennete git

04.02.2015 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular