Sokağa bırakılan bebek ağabeyden çıktı

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, Van'ın Erciş İlçesi'nde bir bebeğin terkedilmesi ile başlayan olaya çok üzüldüklerini, Patnos İlçesi'nde abisi tarafından tecavüze uğrayan kız çocuğunun İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini söyledi.


Kızılay'ın başlatımış olduğı kampanyaya destek veren bu sabah saatlerinde polis lojmanalarına gelerek kan veren Vali Halil İbrahim Akpınar, terkedilen bebekle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çanta içerisine bırakılarak terkedilen çocuğun Van'da daha önce tedavi edildiği için hastane personeli tarafından tanıldığını belirten Akpınar "Yapılan araştırma sonucunda bebeğin anne ve babasının Patnos'ta oldukları tespit edidi ve bu şahıslar Erciş Ağrı Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldılar. Olayda 18 yaşındaki M.A.'nın abisi tarafından tecavüze uğradığı anlaşılıyor. Ercişteki mahkemede kızın abisi tutuklanarak cezaevine konuldu. Kız, 18 yaşından büyük olduğu için şuanda hakkında koruma kararı alınmadı ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi" dedi.

Bu olayın her zaman yaşanması muhtemel olduğunu bu konuda ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Akpınar "Bu malesef zaman zaman olan bir şey. Anne-babaların çok dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle ben de fakir aileleri ziyarete gittiğimde 1 ya da 2 odaları olduğunu görüyorum. Bazı evlerde odaların içerisinde 1 kapı bile yok. Bizim bu olaydan hareketle ailelere tavsiyemiz erkek ve kız çocuklarını aynı odada yatırmasınlar. Çocukları, kız kıza veya erkek erkeğe olarak da aynı yatak da yatırmasınlar. Mümkünse yakın akrabaları bile olsa çocukları ile aynı odada yatırmasınlar. Evlerinde böyle bir ortam yoksa misafirlerini başka ortamda misafir etsinler. Bunlar tarihin eski dönemlerinden beri olağan şeyler. Tüm dünyada ayıplanan kınanan ve cezalandırılan ilişkilerdir. Tekrar olmamasını diliyorum" dedi.

İHA Muhabirinin 'Töre cinayeti endişesi taşımıyor musunuz?' şeklindeki sorusuna ise Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar "Kız bekar, koruma kararı alınmadı ve kızın öyle bir talebi yok. 18 yaşından büyük olduğu için bir şey yapamıyoruz. Ancak biz yine de gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.


İHA


3 yorum

Ne diyeyim arkadaşlar

Ne diyeyim arkadaşlar yabancı ülkelerde bu tür vakalar sık sık oluyormuş hatta ensest adı veriyorlar ancak ülkemizde olduğunu hiç sanmıyordum hele hele boyle küçük yerlerde bu tür şeylerin olacağına hiç düşünmüyordum ama bir anlık yanılgı ve şeytana uyma nefislerine uyma bu tabloyu ortaya çıkarmış yazık hemde çok yazık Allah afetsin

Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

07.01.2008 - keceemre

Böyle olaylara dur demek için bazı şeylere dikkat etmek lazım;

Bediüzzaman said Nursi,bir yerde şöyle der;insan hemşire misillü mahremlerine karşı fıtraten şehevani his taşıyamıyor.Çünkü;mahremlerin simaları,karabet ve mahramiyet cihetindeki şefkatve muhabbet-i meşruayı ihsas ettiği cihetle;nefsi,şehevani temayülatı(meyli)kırar.fakat BACAKLAR gibi şer'an mahremlere de göstermesi caiz olmayan yerlerini açık saçık bırakmak,SÜFLİ nefislere göre,gayet ÇİRKİN bir hissin uyanmasına sebebiyet verebilir.Çünki;mahremin siması,mahremiyyetten haber verir ve namahremlere benzemez.Fakat mesela açık bacak,mahremin gayrıyla müsavidir(denktir).mahremiyeti haber verecek bir alamet-i farikası(farklılık alameti)olmadığından,HAYVANİ bir nazar-ı heves,bir kısım SÜFLİ mahremlerde uyandırmak mümkündür.BÖYLE NAZAR İSE,TÜYLERİ ÜRPERTECEK BİR SUKUT-U İNSANİYETTİR.Evet ne güzel izah etmiş mübarek zat CENAB-I HAK sırat-ı müstakimden ayırmasın.İman insanı insan eder belki insanı sultan eder küfür ise insanı gayet aciz bir CANAVAR HAYVAN EDER;hatta hayvandan da aşağı esfeli safiline indirir.........

07.01.2008 - ahsen-

Allah cc bizleri dogru

Allah cc bizleri dogru yoldan ayırmasın inş

______
nefsin seni yönetmesin
sen nefsini yönet

07.06.2007 - aff

Konular